Derfor er Blenderen Sundere end Juiceren

Når man langt om længe får truffet en beslutning om, at leve sundere, så er det godt at have nogle genveje. Mange af vores usunde vaner er nemlig nogen vi har fået os, fordi de gjorde livet lettere. Hvis du eksempelvis bestiller pizza flere gange om ugen, så er det sandsynligvis ikke fordi du elsker pizza så meget mere, end andet mad. Det har nok mere at gøre med, at en pizza ikke kræver særligt meget tid eller energi at få fingre i. Du ringer bare til pizzamanden, fortæller ham hvad du gerne vil have på din pizza, og 20 minutter senere kan du sætte dig ned for at spise. Det er nemt og hurtigt, og det er noget vi godt kan sætte pris på, når vi har en travl og stresset hverdag. Men en pizza er jo ikke ligefrem et sundt måltid!

Sunde måltider har dog den ulempe, at de typisk kræver tid og energi at lave. Der skal købes en masse ting ind, du skal bruge en time eller to på at tilberede dem i køkkenet, og smagen er ikke altid lige inspirerende. Det er svært at udskifte sin pizza med et sundt måltid, når det koster så meget tid og energi. Det er derfor vi skal give os selv lov til, at tage sunde genveje. Målet er at erstatte pizzaen med noget der er sundere, uden at det kræver betydeligt mere tid eller energi.

Det er her hvor smoothies og frugtjuice kommer ind i billedet. Begge dele er lavet af frugt og grønt, hvilket vi jo alle sammen ved, er nogle af de sundeste fødevarer. Det smarte er imidlertid, at både juice og smoothies er super lette at lave. Man smider blot alle frugterne og grøntsagerne ned i sin blender eller juicer, trykker på en knap, og venter nogle få minutter. Derefter kan man hurtigt og let indtage sin lækre smoothie, eller det saftige glas friskpresset juice. Det er mindst ligeså lækkert og nemt som en pizza, og betydeligt sundere!

Men hvis du gerne vil være så sund som muligt med denne genvej, er det så en blender eller en juicer du skal investere i? Her vil jeg sige, at det vigtigste er, at du køber noget du har tænkt dig at bruge. Hvis du elsker juice, og kun tolererer smoothies, så vil en juicer nok være det bedste køb for dig. En genvej er nemlig kun noget værd, hvis den rent faktisk bliver brugt.

Hvis du er nogenlunde lige glad for smoothies og for juice, så bør du købe en blender. En smoothie med blendet frugt og grønt er nemlig betydeligt sundere, end juice lavet med de samme ingredienser. Det skyldes at en juicer fjerner mange af de gode ting. En juicer fjerner nemlig de naturlige fibre, og mange af vitaminerne er bundet op i disse. Med en blender bliver intet fjernet: din smoothie indeholder derfor alle de gode ting, fra det frugt og grønt du har blendet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *