Et dejlig køligt glas hvidvin

Der er så utrolig mange skønne hvidvine på markedet. Og vinelskere over hele verden har i de seneste årtier i den grad fået øjnene op for hvidvinens mangefacetterede kvaliteter. Der kan skrives lange rapporter om, hvor fantastiske de forskellige vine er, og det bliver der også gjort. Vi elsker at læse om vin og smage og nyde de skønne dråber fra druerne i distrikterne rundt omkring på kloden.

En sommeraften på en fortovscafé i byen er et godt sted for den klassiske hvidvin Chardonnay. Det er en læskende vin med en frisk smag, elsket af medlemmer af begge køn. Det er oplagt at dele en flaske på en sommer-date med den, du elsker. Man bliver ikke mindre hot af, at vinen er kølig. Et godt glas hvidvin går man aldrig galt i byen med.

Til forretten med hvidvin i glasset

De lette forretter bliver kun bedre af, at du serverer hvidvin til. Kan man overhovedet forestille sig den klassiske rejecocktail uden hvidvinen? Næ, ikke rigtigt, vel? Men efter at flere og flere er begyndt at holde kødfrie dage, er det også blevet mere almindeligt med denne vin til hovedretten. Denne type vin egner sig perfekt til retter, der ikke er alt for tunge. Det er dejligt med et godt glas hvidvin til maden.

Men denne vin er i det hele taget fremragende til de fleste stunder i livet. Kommer man sent hjem fra arbejde en hed dag i sensommeren, så er et køligt glas hvidvin noget af det bedste. Eller sidder man i haven med en god ven og skal snakke om livet og tilværelsens glæder og udfordringer, så er hvidvinen altid en god ledsager til snakken

Læskende frisk

En god hvidvin er aldrig tung og tynger ikke sindet. Der er en lethed og et lys i et glas hvidvin, som løfter stemningen og frisker humøret op. Det er hyggeligt at erstatte fredagsbajeren med et glas kølig hvidvin. Der bliver højere til loftet og mere plads i rummet, når en god flaske af den lyse vin er trukket op og fordelt i glassene. Det er en vin, der egner sig til afslapning og hyggelig snak.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *