Har du læst Karen Blixen?

Der er store forfattere, som kommer fra Danmark, og er med til at holde fanen højt for dansk litteratur ude i verden. Nogle af disse forfattere kender vi fordi vi har læst dem. HC Andersen er et godt eksempel. De fleste har læst Den Grimme Ælling eller Tommelise eller nogle af de andre fantastiske eventyr han har skrevet. Du kan sikkert nævne flere. Men ofte er der forfattere som vi kender af navn, men aldrig rigtigt har læst. Karen Blixen kunne være en af dem.

Hvis man holder af at læse, og endnu ikke har stiftet bekendtskab med karen blixen, så var det måske på tide at tage hul på hendes forfatterskab nu? For karen blixen er virkelig en spændende forfatter. De fleste kender nogle historier OM karen blixen, men faktisk er historierne AF karen blixen endnu mere betagende og nogle gange decideret chokerende at læse. Det er forrygende læsning og meget billeddannende.

En storyteller

For karen blixen kunne fortælle og skrue fortællinger sammen, så flot og så gribende og, ikke mindst, så overraskende for læseren, at man stadig, den dag i dag, ofte efterlades rystet i sin grundvold. Da karen blixen debuterede med Syv Fantastiske Fortællinger, under pseudonymet Isak Dinesen, vakte det stor begejstring hos litterater verden over.

Og hvis man har læst denne debut, så forstår man godt den store begejstring for karen blixen. Det er utroligt velskrevet og djævelsk godt fundet på. Man bliver revet med og rystet af disse sælsomme fortællinger, der ofte foregår i 1700-1800-tallet og har mytiske aspekter. Man forundres over den evne, karen blixen havde til at skrue sådan nogle eventyr sammen.

Kvinden på farmen i Afrika

Det liv, som karen blixen levede var i sig selv et eventyr. Og hun har selv beskrevet det i sin selvbiografi, Den Afrikanske Farm, som også er en fantastisk bog. Man kommer til at holde af og beundre denne lille, gæve kvinde for hendes mod og frygtløshed. At karen blixen var en stor forfatter og historiefortæller kan man ikke være i tvivl om, hvis man har stiftet bekendtskab med hendes sælsomme forfatterskab.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *