Skal du plante jordbær i haven?

Der er mange bud på smagen af sommer, men et af buddene må nødvendigvis være smagen af jordbær. Der er bare så meget sommersmag i jordbærret, at man kan blive helt rørstrømsk. Og hele konceptet ved jordbærbedet i haven er så klassisk og uopslideligt, at det aldrig går af mode. At gå ud i jordbærbedet en lun sommermorgen og plukke sig et helt friskt jordbær, det er vel noget af det skønneste.

Det er sjovt at dyrke jordbær. Og det er ikke særligt svært at dyrke jordbær. Et stykke med jordbær i haven vil altid vække lykke, især hos børnene, måske. Der er noget ved jordbær, som bare vækker glæde i enhver sommersjæl. Det er helt sikkert den dejlige smag. Men det smukke jordbær med den flotte, røde farve og form er i sig selv en kilde til sommerglæde. Det er svært at blive deprimeret ved synet af sådan et smukt og frodigt bær.

Flere sorter at vælge imellem

Der findes mange forskellige sorter af jordbær. ALt fra de små, smagsintense skovjordbær og op til de store saftige. Det kan godt betale sig at spørge planteskolepersonalet til råds, hvis man er i tvivl. Men alle jordbær er jo skønne, det er sikkert og vist. Og har man ikke nok i én sort, så kan man jo bare have flere rækker, med forskellige sorter.

Vælger man at have flere sorter, så har man jo også fornøjelsen af at kunne sammenligne. Den ene sort er måske Lillebrors favorit, mens far og Storesøster foretrækker en anden. Det kan man have mange hyggelige snakke om, når man har et bed med flere sorter jordbær. Man måå gerne have hver sin smag med jordbær. Det er kun sjovt og charmerende.

En nød?

Det er blevet diskuteret flittigt blandt fagfolk og entusiaster, om jordbær nu også er et bær. Og faktisk er de små hvidgule prikker på jordbærret bittesmå nødder, der er holdt sammen af det saftige, røde kød. Men derfor er det nu helt ok, at kalde det et bær alligevel. Det har vi jo altid kaldt det. God fornøjelse!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *